aibook

معرفی بهترین کتاب‌های انگیزشی

بحث درباره انگیزه برای اکثرمان جذابیت دارد؛ گاهی اوقات بی‌انگیزه می‌شویم، اما نمی‌دانیم این حالت چه دلایلی دارد. گویی انگیزه نداشتن، خود علت همه مشکلات است. البته نباید فراموش کنیم که زندگی در دنیای مدرن، علیرغم همه خوبی‌های خود، پیامدهایی هم دارد؛ ممکن است از افکار؛ باورها و عادات و رشد معنوی خود، غافل شویم. اما جای نگرانی نیست؛ به دلیل این‌که تمامی جوامع با بی‌انگیزه بودن اعضایشان دست به گریبان‌اند. برای همین دست به کار شده‌اند و راهکارهای مختلفی را در قالب کتاب و سخنرانی و مقاله و… برای افزایش انگیزه ارائه کرده‌اند. در این یادداشت قصد داریم که چند کتاب انگیزشی برای افزایش انگیزه معرفی کنیم.

کتاب‌های انگیزشی به ما کمک می‌کنند تا با عادات و کارهای غیر ارادی خود آشنا شویم، باور‌ها و نگرش‌های موجود در ذهنمان را بشناسیم، مداومت، سرسختی و پیگیری را بیاموزیم و به رشد معنوی و اخلاقی خودمان کمک کنیم.

اثر مرکب

دارن هاردی کارشناس و مشاور کارآفرینی و سردبیر مجله موفقیت آمریکا کتاب اثر مرکب را تالیف کرده است. موضوع کتاب روش‌های دستیابی به موفقیتی فراتر از حد تصورتان است. در این کتاب هیچ حیله و اغراقی در کار نیست. این کتاب تنها حاوی حقایق است و این‌که چگونه موفقیت را کسب کنید.

این کتاب شامل اصولی برای به دست آوردن موفقیت است. اثر مرکب عصاره‌ای است که جویندگان موفقیت نیاز دارند بدانند و به آن‌ها عمل کنند. پس از به دست آوردن مهارت در این موارد، موفقیت‌های خارق‌العاده‌ای کسب خواهند کرد. اما اگر منتظر یک داروی شفابخش هستید که شبیه به چوب جادوگر با یک ورد زندگی‌تان را از این رو به آن رو کند، اصلا سراغ این کتاب نروید.

بیایید با هم صادق باشیم! شما هرگز با یک هفته تمرین مثبت اندیشی و تلاشی که عدم اشتیاق آن را در اعماق وجودتان حس می‌کنید، به موفقیت دست نخواهید یافت. درآمدهای میلیونی تنها با داشتن اینترنت پرسرعت امکان‌پذیر نیست. شما هرگز نمی‌توانید با نشستن روی مبل و تکرار عادت‌های قبل و جویدن قرص چربی‌سوز در طی یک ماه وزن کم کنید. هیچ کدام از چیزهایی که شما به دنبال آنها هستید به صورت یک بسته در فروشگاه‌ها عرضه نمی‌شود. بیایید برای یک لحظه از تمام فضای اطراف خود جدا شوید و بدون جنگ به این سوال جواب دهید: در کجای مسیر اهداف و زندگی‌تان ایستاده‌اید؟

موفقیت آسان نیست. هیچ کتابی بدون شما نمی‌تواند معنای عملی موفقیت را واقعیت ببخشد و هیچ رژیم غذایی بدون اراده‌ی صد در صدی شما نمی‌تواند باعث کم شدن وزن‌تان شود. صادقانه بگوییم، موفقیت اصلا راحت نیست. هیچ گاه در یک شب میلیاردر نخواهید شد و هرگز بدون شناخت و تمرین و تمرین و اشتیاق زندگی مخصوص به خود را نخواهید ساخت! اما باور این جملات نقطه شروع است.

اگر تا اینجای قصه را می‌توانید بازی کنید برای شما یک پیشنهاد ردنشدنی داریم. پیشنهادی درست شبیه یک نوشیدنی گرم وقتی دست‌هایتان از شدت سرما بی حس شده است. پیشنهاد ما انجام تغییرات و روش‌هاییست که دارن هاردی در کتاب اثر مرکب برای شما نوشته است. این تغییرات به هیچ‌وجه اطلاعات جدیدی نیست. بلکه تمام کارهایی است که شما می‌دانید و انجام نمی‌دهید. اگر به دنبال یک برنامه عملی و نقشه‌ای جامع و ملموس هستید، اجازه دهید جملات این کتاب بر روی انتظارات شما تاثیر بگذارد و فرضیات قبلی شما را پاک کند، حس کنجکاوی‌تان را برانگیزد و به زندگی شما ارزش دهد.

قدرت عادت

مقاله‌ای در سال ۲۰۰۶ در دانشگاه دوک منتشر شد که در آن گفته شده بود: ” بیش از ۴۰ درصد از کارهایی که افراد در طول روز انجام می‌دهند، بر اساس تصمیم قاطع نبوده، بلکه فقط از روی عادت انجام شده است.” پس می‌توان گفت عادت‌ها بر ما تاثیر قابل توجهی دارند؛ قدرت عادت، نوشته چارلز داهیگ درباره ماهیت عادت‌ها و اثر آن بر زندگی ما صحبت می‌کند.

چارلز داهیگ کتاب قدرت عادت را به ۳ بخش تقسیم کرده است. بخش اول قدرت عادت به عصب‌شناسی شکل‌گیری عادت، چگونگی خلق عادت‌های جدید، تغییر دادن عادت‌های قدیمی و بررسی روش‌های مختلف مربوط به آن‌ها می‌پردازد. به طور خلاصه می‌توان گفت فرایند شکل‌گیری عادت‌ها در ذهن انسان‌ها در بخش اول قدرت عادت، توضیح داده می‌شود.

طرز فکر

همه ما، باورها و نگرش‌هایی داریم که به تصمیمات ما جهت می‌دهند و زندگی ما را هدایت می‌کنند. تغییر باورهای به ظاهر ساده، می‌توانند اثرات عمیقی بر زندگی ما بگذارند؛ اگر از کتاب قدرت فکر آموخته باشیم که با تغییر بعضی رفتارهای ساده، تغییرات مهمی در زندگی‌مان رخ می‌داد؛ در کتاب طرز فکر یاد می‌گیریم که شناخت باور و بررسی عمیق‌تر و تغییر طرز فکرها، زندگی خودمان را متحول کنیم.

هاوارد گاردنر در کتاب ذهن‌های فوق‌العاده، این‌گونه نتیجه‌گیری می‌کند که استثنایی‌ترین افراد، دارای استعداد خاصی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود هستند.” این کتاب به ما یاد می‌دهد تا ما نیز با تغییر طرز فکرمان، به نقاط قوت و ضعف خود پی ببریم و با داشتن شناخت بیشتر درباره خودمان در مسیر افزایش انگیزه در زندگیمان قدم برداریم.

کتاب طرز فکر اثر دکتر کارل اس دوک، محقق برجسته در زمینه شخصیت و روان‌شناسی اجتماعی و استاد روان‌شناسی دانشگاه استنفورد و کلمبیا، تالیف شده است. یکی از آثار کارل اس دوک به نام «نظریه‌های خویشتن، نقش آن‌ها در انگیزش، شخصیت و توسعه» توانسته به عنوان کتاب برگزیده سال توسط سازمان همیاری آموزشی جهان، انتخاب شود.

عادت های اتمی

جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی به تاثیر تغییرات کوچک در زندگی پرداخته است. چرایی این تاثیرات را توضیح داده، گام‌های ساده‌ای برای ساختن عادات بهتر معرفی کرده و در نهایت راز ماندگاری نتایج مثبت حاصل از تغییرات کوچک در زندگی را برای خوانندگانش بیان کرده است. کتاب عادت‌های اتمی، با سبکی جالب و روان، به ما یاد می دهد که چگونه با شناخت عادت‌های کوچک و مدیریت این عادت‌ها، هر روز یک درصد بهتر شویم. هر روز یک درصد بهتر شدن، معادل سالی ۳۷برابر بهتر شدن است. به قول جیمز کلیر، همین رفتارها و عادت‌های کوچک است که تعیین می‌کند ۵ سال بعد کجا هستیم و چقدر موفق شده‌ایم یا شکست خورده‌ایم!

سرسختی؛ قدرت اشتیاق و پشتکار

” سرسختی به ما یاد می‌دهد که هدف‌های والای زندگی را لزوما نخبه‌ها فتح نمی‌کنند، بلکه این موفقیت‌ها بیشتر به کسانی تعلق دارد که شکیبایی نشان می‌دهند، طوفان‌ها را پشت سر میگذارند و دوباره تلاش می‌کنند. ” عبارت بالا متعلق به دیوید شنک درباره کتاب سرسختی، قدرت اشتیاق و پشتکار به کار برده است. سرسختی به ما می‌گوید که تلاش، پشتکار و مداومت است که حرف اول را می‌زند نه استعداد. اگر کتاب قدرت عادت، به تمرکز برعادت‌ها و کتاب طرز فکر به شناخت باورهایمان می‌پردازد؛ این کتاب به طور خلاصه می‌گوید که “سرسختی بیشتر از استعداد اهمیت دارد.”
سرسختی نوشته دکتر آنجلا داکورث استاد روان‌شناسی دانشگاه پنسیلوانیا و برنده سال ۲۰۱۳ فلوشیب مک آرتور است. آنجلا داکورث سابقه تدریس ریاضی در مدارس راهنمایی و دبیرستان را نیز در کارنامه خود دارد. او راجع به سرسختی و سایر ویژگی‌هایی تحقیق می‌کند که به موفقیت در زندگی ارتباط دارند.

کار عمیق

چرا بدون کار عمیق و متمرکز، نمی‌توان به نتایج آن‌چنانی رسید؟ کال نیوپورت در کتاب کار عمیق می‌گوید که «تمرکز» در دنیای پرآشوب امروز، حلقه مفقوده موفقیت است. کار کردن در دنیایی که به علت پیشرفت بالای تکنولوژی در دسترس بودن، یکی از جذابیت‌های آن به شمار می‌رود. سخت شده است. بسیاری از اوقات ما تمام وقت و انرژی‌مان را صرف دنیای مجازی می‌کنیم و نتیجه‌ی چندانی هم عایدمان نمی‌شود. گاهی اوقات‌ هم، افرادی را که چندین کار همزمان انجام می‌دهند، تحسین می‌کنیم. دوست داریم خودمان هم با انجام همزمان و یا سریع چندین کار، بازدهی‌مان را بیشتر، و در وقتمان صرفه‌جویی کنیم. اما مشکل بزرگی در این نگرش وجود دارد؛ هیچ نتیجه مهم و قابل افتخاری با این شیوه به دست نمی‌آید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *